سس مایونز چیست؟
سس مایونز ترکیبی از مواد مختلف خوش طعم است و  هنگامی که این مواد با هم مخلوط می شوند، به یک امولسیون غلیظ، خامه ای و پایدار تبدیل می شوند.

سس مایونز دبه ای مهرام ترکیبی از روغن، زرده تخم مرغ، یک مایع اسیدی (مانند آب لیمو یا سرکه) و اغلب کمی خردل است.

ترفند در امولسیون است، فرآیند ترکیب دو ماده که در غیر این صورت تمایل به مخلوط نشدن دارند، که روغن مایع را به یک جامد تبدیل می کند.

علم پشت آن
برای اینکه امولسیون شدن اتفاق بیفتد، یک امولسیفایر (در مورد مایونز، معمولاً زرده تخم مرغ است) وجود دارد که جزء آبدوست (آب دوست) و جزء چربی دوست (روغن دوست) را به هم متصل می کند.

امولسیفایر آب لیمو یا سرکه را با روغن پیوند می دهد و اجازه نمی دهد جداسازی رخ دهد و به نوبه خود امولسیون پایدار تولید می کند.

در سس مایونز خانگی، امولسیفایرها عمدتاً لسیتین زرده تخم مرغ و ماده مشابه خردل هستند و برندهای تجاری سس مایونز گاهی اوقات می توانند از انواع دیگر امولسیفایرها و تثبیت کننده ها استفاده کنند.

سس مایونز دبه ای مهرام

چگونه سس مایونز خانگی سالم تر درست کنیم؟
آیا سس مایونز سالم است؟
سس مایونز دارای خواص تقویت کننده سلامتی مانند مواد مغذی ویتامین E است که سلامت قلب را بهبود می بخشد و ویتامین K که برای انعقاد خون مهم است همچنین می تواند با چربی های سالم مانند اسیدهای چرب امگا 3 که مغز و قلب شما را حفظ می کند ساخته شود.

به خاطر داشته باشید که سس مایونز بیشتر روغنی است، بنابراین یک چاشنی پرچرب و پرکالری است که 100 کالری در هر قاشق غذاخوری دارد بنابراین، هنگام انتخاب سس مایونز باید اهداف تغذیه خود را در نظر داشته باشید.

اگر از رژیم کم چرب یا کم کالری استفاده می کنید، باید میزان مصرف مایو را کنترل کنید و میزان مایونز مصرفی خود را اندازه گیری کنید. برای افرادی که از رژیم غذایی کم کربوهیدرات یا کتوژنیک استفاده می کنند، سس مایونز را می توان آزادانه تر میل کرد

در حالی که مایونز تقریباً به طور کامل از چربی ساخته شده است، بیشتر چربی اشباع نشده است که چربی سالم تری است.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *