به طور کلی، تحقیقات نشان می دهد که مصرف فلاونوئیدها در سس شکلاتی می تواند خطر ابتلا به تصلب شرایین را کاهش دهد، فرآیندی که منجر به شروع بیماری های قلبی عروقی می شود.
علاوه بر این، فلاونوئیدها از اکسیداسیون کلسترول بد و همچنین تجمع پلاکتهای خون، دو عامل خطر دیگر برای بیماریهای قلبی عروقی، جلوگیری میکنند.
در نهایت، انواع خاصی از فلاونوئیدهای سس شکلاتی خاصیت ارتجاعی (توانایی انبساط و انقباض) دیواره رگهای خونی را بهبود میبخشند، که یک نقطه مهم در پیشگیری از بیماری عروق کرونر قلب است.
چندین مطالعه اثر خاص مصرف کاکائو و سس شکلات کوچک را بر نشانگرهای مختلف خطر قلبی عروقی ارزیابی کرده اند.
مصرف کوتاه مدت سس شکلات غنی از فلاونوئید ممکن است عملکرد اندوتلیال را در بزرگسالان سالم بهبود بخشد این بهبود با افزایش غلظت اپی کاتچین در پلاسما همراه است.
با این حال، در مطالعه دیگری، اثر مفید مصرف سس شکلات بر گشاد شدن عروق خونی و عملکرد اندوتلیال، ارتباطی با بهبود وضعیت آنتی اکسیدانی خون نداشت.
توجه داشته باشید که عملکرد ضعیف دیواره داخلی عروق خونی (اختلال عملکرد اندوتلیال) یک عامل خطر برای بیماری های قلبی عروقی است این اختلال عملکرد قبل از فرآیند تشکیل پلاک در شریان ها است.
وجود کلسترول بد اکسید شده در خون عامل مهمی در شروع بیماری های قلبی عروقی است احتمالاً به دلیل پتانسیل آنتی اکسیدانی فلاونوئیدها، پودر کاکائو و سس شکلات از اکسیداسیون کلسترول بد جلوگیری می کند.
چندین مطالعه همچنین نشان داده اند که سس شکلات، حاوی مقدار زیادی فلاونوئیدها، می تواند کلسترول کلسترول خوب را افزایش دهد و کلسترول بد را کاهش دهد.
این نتایج نشان می دهد که مصرف سس شکلاتی می تواند نقش مهمی در کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی داشته باشد.
برخی از داده ها نشان می دهد که سس شکلات تلخ، سرشار از فلاونوئیدها، حساسیت سلول های بدن به انسولین را بهبود می بخشد، چیزی که در سس شکلات سفید مشاهده نمی شود.
این اثر را می توان با فلاونوئیدهای موجود در سس شکلات کوچک تلخ توضیح داد لازم به ذکر است که حساسیت ضعیف سلولی به انسولین، همچنین به عنوان مقاومت به انسولین شناخته می شود، می تواند در شروع دیابت نوع 2 نقش داشته باشد و یک عامل خطر برای بیماری های قلبی عروقی است.
بدون دیدگاه