آب میوه زمانی به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم تلقی می شد، اما امروزه اغلب به عنوان تامین کننده کمی بیشتر از دوز بالای قند دیده می شود. به طور فزاینده ای، آب میوه ها به عنوان غذاهای ناسالم در نظر گرفته می شوند و مصرف آنها در حال کاهش است. اما، همانطور که در مقاله اخیر منتشر شده خود استدلال می کنیم، آب میوه نباید از رژیم غذایی ما حذف شود. دلایل اصلی عدم مصرف میوه این است که این میوه مستلزم تلاش است و اغلب ناخوشایند است.
فواید آب میوه طبیعی
اما آب میوه از مشکلات میوه های دست نخورده جلوگیری می کند و در عین حال همان محدوده ای از مواد شیمیایی تقویت کننده سلامت را ارائه می دهد. بسیاری از ما شنیدهایم که باید روزانه پنج وعده میوه و سبزیجات بخوریم. با این حال چندین نظرسنجی نشان داده است که تعداد کمی از افراد به این هدف می رسند که می توان از میوه خشک عمده استفاده نمود.
این در حالی است که مطالعه جهانی بار بیماری به این نتیجه رسید که یک رژیم غذایی نامناسب مسئول یک مورد از هر پنج مرگ است و نشان می دهد که مزایای سلامتی بیشتر ممکن است از افزایش مصرف غلات کامل، آجیل، میوه و سبزیجات به جای تمرکز بر کاهش مصرف قند ناشی شود.
و چربی تحقیقات نشان داده است که نوشیدن آبمیوه خالص می تواند برای ما مفید باشد. مطالعه Food4Me که توسط کمیسیون اروپا تامین شد، نشان داد که وزن کمتر با مصرف بیشتر میوهها، سبزیجات و آب میوه مرتبط است. در حالی که یک نظرسنجی ملی تغذیه در ایالات متحده نشان داد که بزرگسالانی که آبمیوه خالص می نوشند در خطر کمتری برای چاقی قرار دارند و حساسیت به انسولین بهتری دارند که برای تیکه های داخل آبمیوه از میوه خشک افغانی استفاده می کنند.
نوشیدنی های شیرین شده با شکر با این حال، با وجود این مزایا، چندین گروه فشار و سازمانهای دیگر هنوز پیشنهاد میکنند که آب میوه نباید بخشی از رژیم غذایی ما باشد. اما نگرانیهای آنها متکی به قیاس با نوشیدنیهای گازدار شیرین شده با شکر و سردرگمی در مورد اینکه واقعاً آب میوه چیست. ترس این است که چون آب میوه حاوی قند طبیعی است، خطر چاقی را افزایش می دهد. اگرچه آب میوه حاوی قند است، اما نباید آن را شبیه نوشیدنی های حاوی قند دانست.
اصطلاح “آب میوه”
شامل نوشیدنی های شیرین شده با شکر است که حاوی مقدار کمی (در صورت وجود) آب میوه است. برای مثال Sunny Delight را در نظر بگیرید. بسیاری از مصرف کنندگان تصور می کنند که یک آبمیوه است، یک وعده 240 میلی لیتری حاوی 14 گرم شکر و تنها 13 درصد آب میوه از کنسانتره است. کدو حلوایی میوه ای و کوردیال مخلوطی از تفاله میوه و شربت شکر هستند. در مقابل، آب میوه خالص فقط همین است، بدون قند اضافه شده است. تحقیقات نشان داده است که این نوشیدنی ها اثرات بسیار متفاوتی بر بدن ما دارند.
یک مطالعه مشترک آمریکایی و چینی روی نزدیک به 200000 نفر نشان داد که نوشیدن آب میوه های شیرین شده با شکر خطر ابتلا به دیابت را افزایش می دهد، در حالی که نوشیدن آب میوه خالص خطر ابتلا به دیابت را افزایش نمی دهد. در حالی که دیگری نشان داد در حالی که نوشیدنیهای شیرین شده با شکر وزن کودکان را در شش سال افزایش میدهند، میوه خالص اینطور نیست که در ادامه طرز تهیه سس لواشک آلبالو را نیز توضیح خواهیم داد.
آبمیوه ها حاوی بسیاری از مواد مغذی تقویت کننده سلامت هستند – مانند ویتامین C، پلی فنول ها و کاروتنوئیدها – که فقط به میزان محدودی در نوشیدنی های شیرین شده با شکر وجود دارند. ویتامین C به ویژه با کاهش فشار خون، کاهش خطر بیماری قلبی و امید به زندگی بهتر برای مردان مرتبط است. پلی فنول ها – که به میوه ها رنگ های قرمز، بنفش و آبی می دهند – دارای خواص آنتی اکسیدانی، ضد التهابی و ضد ویروسی هستند که سود میوه خشک از آبمیوه بیشتر است.
خلاصه ای از 22 مطالعه روی فلاونوئیدها (نوعی پلی فنول) نشان داد که مصرف زیاد خطر مرگ زودرس را تا یک چهارم کاهش می دهد. و مصرف آنتوسیانیدین ها – پلی فنل دیگر – خطر ابتلا به دیابت را کاهش می دهد. در نهایت، کاروتنوئیدها (مسئول رنگهای نارنجی، زرد و قرمز) با خطر کمتر سرطان مرتبط هستند. خلاصه ای از مطالعات آنها را با خطر کمتر ابتلا به سرطان دهان و حنجره مرتبط دانست. به طور مشابه، سطوح بیشتر کاروتنوئیدها در خون با کاهش میزان سرطان سینه مرتبط است که علاوه بر آب آلبالو خواص چای آلبالو برای کبد نیز بسیار خوب است.
بدون دیدگاه